Aantal porties: 4 potjes
Bircher muesli
Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 2 hourTotale tijd: 2 H & 5 M
Al in de 19de eeuw deed de Zwitserse arts Maximilan Bircher onderzoek naar gezonde voeding. Hij wordt algemeen beschouwd als de "ontdekker" van muesli. Mocht je 's morgens of 's middags een alternatief zoeken voor een boterham, dan is onderstaand recept zeker een aanrader. Ook als tussendoortje is het niet te versmaden.
Ingredienten:
- 30 gram cashewnoten of andere noten naar keuze
- 2 appels
- het sap van 1 limoen
- 1 rijpe mango
- 200 gram melk
- 1 theelepel agavesiroop of honing
- 100 gram havermout
- enkele takjes munt voor de afwerking (optioneel)
Instructies:
How to cook Bircher muesli
- Doe de noten in de mengbeker en hak: 1 sec/turbo. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Was de appels, snij ze in vier en haal het klokhuis eruit. Doe ze in de mengbeker, samen met het limoensap en hak: 3sec/snelheid 5. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Schil de mango, haal de pit eruit en snij de mango in grove stukken. Doe in de mengbeker samen met de melk en de agavesiroop. Mix het geheel: 40 sec/snelheid 10.
- Voeg de havermout toe, de opzijgehouden gehakte cashewnoten en de gehaktte appel. Meng: 7sec/linksomdraai/snelheid 3.
- Giet alles in kommetjes of potjes, dek ze af en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
- Werk eventueel af met enkele blaadjes munt.