Yield: 4 personen
Witloofsoep met grijze garnalen
Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
De subtiele smaak van dit lekker feestsoepje zit hem in de speciale touch: curry, balsamico en honing. Misschien niet zo vanzelfsprekend om ze aan een soep toe te voegen, maar het resultaat is echt verrassend lekker. Je kan deze soep al een dag van tevoren voorbereiden maar wacht dan nog om de room toe te voegen. Voor het serveren warm je de soep opnieuw op en mix je er de room op het laatste moment onder.
Ingredients
- 2 uien
- 20 gram olijfolie
- 1 aardappel
- 500 gram witloof
- 1 koffielepel currypoeder
- 600 gram water
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 50 gram room
- 1 koffielepel balsamico
- 1 eetlepel honing
- een snuifje zwarte peper
- een snuifje zout
- 100 gram grijze garnalen
Instructions
- Pel de uien en snij in grove stukken. Doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Schil de aardappel en snij in niet al te grote stukken. Reinig het witloof en hou van 1 stronkje 4 blaadjes opzij voor de afwerking. Leg deze blaadjes op ijswater, dan blijven ze mooi krokant. Snij de rest van het witloof in grove stukken en doe ze samen met de aardappelstukken in de mengbeker. Stoof even aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Bestrooi met currypoeder, voeg het water, de groentenbouillon, tijm en laurier toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Verwijder de tijm en het laurierblaadje. Voeg de room, de balsamico en de honing toe en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Giet de soep in kommetjes of borden, leg er een achtergehouden witloofblad in en werk af met grijze garnalen.