Aantal porties: 4 personen
Portobello's gevuld met zoete aardappel, geitenkaas en honing
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 40 M
Paddenstoelen zijn een heerlijk ingrediënt in heel wat winterse bereidingen: soepen, sauzen, gebakken als bijgerecht en ga zo maar door. De tijd dat er in de winkel enkel witte Parijse champignons te verkrijgen waren, is al lang voorbij. Het assortiment breidt alsmaar uit: eekhoorntjesbrood, cantharellen, girolles, oesterzwam, shiitake, truffel... allemaal hebben ze hun eigen smaak. In dit recept gaan we aan de slag met een grote variant: de portobello. Door hun grootte zijn ze perfect geschikt om op te vullen. Ook dit gerecht kan je prima van tevoren klaarmaken. Plaats de gevulde portobello's dan een beetje langer in de oven zodat alles goed opgewarmd is.
Ingredienten:
- 4 portobello's
- wat olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 grote zoete aardappel
- 50 gram water
- een snuif peper
- een snuif zout
- 50 gram rucola
- 30 gram pijnboompitjes
- 100 gram geitenkaas, in stukken gesneden
- gedroogde en/of verse tijm
- 4 kerstomaatjes
- een beetje vloeibare honing
Instructies:
How to cook Portobello's gevuld met zoete aardappel, geitenkaas en honing
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Boen de portobello's schoon, verwijder de steel en schraap de donkere lamellen er met een koffielepel voorzichtig uit.
- Bestrijk de portobello's langs de bolle kant met een beetje olijfolie. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en gaar ze ongeveer 10 minuten voor in de oven.
- Pel de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappel. Snij alles in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Kruid goed met peper en zout en pureer: 10 sec/snelheid 8.
- Voeg de rucola en de pijnboompitten toe en meng: 20 sec/linksomdraai/snelheid 3.
- Haal de portobello's uit de oven en vul ze met de zoete aardappelpuree. Je kan eventueel nog een beetje puree overhouden voor de afwerking. Verdeel er de geitenkaas en de schijfjes kerstomaat over en giet er wat honing over. Bestrooi met wat tijm en zet nog 10 min in de oven.
- Verdeel de portobello's over de borden en werk ze af met wat achtergehouden zoete aardappelpuree, enkele blaadjes rucola en een takje verse tijm.