Aantal porties: 4 personen
Wortel-venkelsoep
Kooktijd: 25 MinTotale tijd: 25 Min
In deze soep zorgen wortelen en venkel voor een verrassend lekkere combinatie en een zachte smaak.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1/2 wit van prei
- 1/2 venkel, hou wat venkelgroen van de stengel apart voor de afwerking
- 300 gr wortelen
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 1 steranijs
- 1 + 1/2 blokje groentenbouillon
- 700 gr water
Instructies
- Pel de ui en de knoflook. Spoel de prei en de halve venkel, schil de wortelen.
- Snij alle groenten in grove stukken, doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Maak een kruidentuiltje met de rozemarijn, tijm en laurier. Bind alles strak vast met een keukentouwtje en knip de eindjes van het touwtje kort af.
- Voeg het kruidentuiltje toe aan de beker, samen met de steranijs, de bouillonblokjes en het water. Kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Haal het kruidentuiltje en de steranijs uit de soep en mix: 1 min 30 sec/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de soep met het achtergehouden venkelgroen.