Wortel-venkelsoep

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Wortel-venkelsoep

Wortel-venkelsoep

Kooktijd: 25 MinTotale tijd: 25 Min
In deze soep zorgen wortelen en venkel voor een verrassend lekkere combinatie en een zachte smaak.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 wit van prei
  • 1/2 venkel, hou wat venkelgroen van de stengel apart voor de afwerking
  • 300 gr wortelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 steranijs
  • 1 + 1/2 blokje groentenbouillon
  • 700 gr water

Instructies

  1. Pel de ui en de knoflook. Spoel de prei en de halve venkel, schil de wortelen.
  2. Snij alle groenten in grove stukken, doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  4. Maak een kruidentuiltje met de rozemarijn, tijm en laurier. Bind alles strak vast met een keukentouwtje en knip de eindjes van het touwtje kort af.
  5. Voeg het kruidentuiltje toe aan de beker, samen met de steranijs, de bouillonblokjes en het water. Kook: 20 min/100°/snelheid 1.
  6. Haal het kruidentuiltje en de steranijs uit de soep en mix: 1 min 30 sec/snelheid 10.
  7. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Serveer de soep met het achtergehouden venkelgroen.