Yield: 1 cake voor 6 - 8 personen
Appel-perencake
Prep time: 15 Mininactive time: 50 MinTotal time: 1 H & 4 M
Appelen met peren vergelijken doen we in dit recept niet :). Maar samen vormen ze wel het perfecte duo voor een sappige, smakelijke cake waarvan je het beslag met de Thermomix echt snel klaar hebt. Het moeilijkste aan dit recept is dat je moet wachten met proeven tot je cake uit de oven komt!
Ingredients
- 2 appels (1 + 1 bijvoorbeeld jonagold)
- 1 peer (bijvoorbeeld doyenne)
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 200 gr zelfrijzende bloem
- een snuifje zout
- een snuif kaneelpoeder
- een klontje boter en wat bloem om de bakvorm in te vetten (ik gebruikte een ronde vorm van 21 cm diameter)
Instructions
- Schil 1 appel en 1 peer en haal het klokhuis er uit. Snij in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 7. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Doe de malse boter in stukken gesneden in de mengbeker, voeg de eieren, de suiker, de zelfrijzende bloem, zout en kaneelpoeder toe en meng: 20 sec/snelheid 6.
- Doe het appel-perenmengsel terug in de mengbeker en meng verder: 10 sec/snelheid 6.
- Vet de bakvorm in met wat boter, strooi er een eetlepel bloem in en verdeel de bloem gelijkmatig over de vorm. Draai de vorm om en klop de overtollige bloem er uit.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Giet het cakebeslag in de bakvorm.
- Schil de tweede appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in partjes. Druk de appelpartjes bovenaan in het deeg.
- Zet de cake ongeveer 50 min in de oven op 180°. Hou de bovenkant in de gaten en dek de cake eventueel de laatste 10 min af met aluminiumfolie.
- Laat de cake afkoelen, haal uit de vorm en geniet.