Aantal porties: 4 personen
Aspergesoep zonder room
Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 30 Min
In een klassiek recept voor aspergesoep is room één van de standaard ingrediënten. Maar ook zonder room maak je met de Thermomix heel makkelijk een romige soep. En dat allemaal dankzij de krachtige mixfunctie van je toestel.
Ingredienten
- 500 gr asperges
- 1 ui
- 1 wit van prei
- 1 aardappel
- 700 gr water
- 1 + 1/2 groentenbouillonblokje
- 1 eetlepel boter
- peper
- zout
- bieslook, fijngehakt
Instructies
- Schil de asperges, snij er de punten af (ongeveer 4 cm), doe ze in het ronde kookmandje en hou opzij. Snij de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Pel de ui en snij in vier.
- Was het wit van de prei en snij in grove stukken.
- Schil de aardappel en snij in grove stukken.
- Doe ui, prei en aardappel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, doe de kleine aspergestukken in de mengbeker, voeg de boter toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 10 min/100°/snelheid 1.
- Zet het kookmandje met de aspergepunten in de mengbeker en kook verder: 5 min/100°/snelheid 1.
- Haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de mengbeker en hou opzij.
- Mix de soep: 1min30sec/snelheid 10. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Serveer de soep onmiddellijk met de opzijgehouden aspergepunten en wat fijngehakte bieslook.