Yield: 150 gram
Avocado-spread
Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Met de komst van de fusion keuken en de invoer van groenten en fruit van over de hele wereld, is de avocado ook bij ons al lang geen onbekende meer. Centraal-Amerika is de grootste producent van deze vrucht met smeuïg, romig vruchtvlees. Maar hoe herken je een rijpe avocado? De kleur van de schil is niet echt een indicatie, want die varieert, afhankelijk van de soort, van groen tot bruin. Een betere aanduiding is de ‘touch” van de vrucht. Je moet de schil zacht kunnen indrukken als je de avocado dezelfde dag nog wilt opeten. Je kan ook het steeltje van de vrucht verwijderen: heeft het vruchtvlees dat je eronder ziet een gele kleur, dan is de avocado klaar om opgegeten te worden. Wil je de avocado nog niet onmiddellijk eten, koop dan beter een onrijper exemplaar, wikkel de vrucht in krantenpapier en leg ze in de buurt van een banaan of appel. Bewaar een avocado zeker niet in de koelkast.
Ingredients
- 1
- avocado, geschild en in stukken
- 1 eetlepel
- olijfolie
- 2 koffielepels
- citroensap
- Peper en zout
Instructions
- Doe alle ingrediënten in de mengbeker en hak: 8 sec op snelheid 8 (geleidelijk aan).
- Proef en kruid eventueel bij.