Banaan/Havermout-cakejes

Yield: 10 cakejes
Author: Clevercooking

Banaan/Havermout-cakejes

Prep time: 10 MinCook time: 25 MinTotal time: 35 Min
Deze banaan/havourmoutcakejes zijn een gezond alternatief voor de dagelijkse boterham of een prima idee voor een deugddoend tussendoortje.

Ingredients

  • 1  banaan
  • 100 gram  water
  • 100 gram  melk
  • 200 gram  havermout
  • een snuifje  zout
  • 1 eetlepel  kokosvet
  • 100 gr  cottagecheese
  • 50 gram  rozijnen of veenbessen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Haal de schil van de banaan en snij hem in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 4,5. Spatel naar beneden.
  3. Voeg het water, de melk, een snuifje zout en de havermout toe en verwarm: 5 min/95°/linksomdraai/lepeltje.
  4. Smelt een eetlepel kokosvet in de microgolfoven.
  5. Voeg de cottagecheese, de rozijntjes of veenbessen, de honing, kaneel, bakpoeder en het gesmolten kokosvet toe en meng: 15 sec/linksomdraai/snelhei 3.
  6. Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in de oven gedruende 25 minuten op 185°.