Yield: 10 cakejes
Banaan/Havermout-cakejes
Prep time: 10 MinCook time: 25 MinTotal time: 35 Min
Deze banaan/havourmoutcakejes zijn een gezond alternatief voor de dagelijkse boterham of een prima idee voor een deugddoend tussendoortje.
Ingredients
- 1 banaan
- 100 gram water
- 100 gram melk
- 200 gram havermout
- een snuifje zout
- 1 eetlepel kokosvet
- 100 gr cottagecheese
- 50 gram rozijnen of veenbessen
- 1 koffielepel honing
- 1 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel bakpoeder
Instructions
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Haal de schil van de banaan en snij hem in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 4,5. Spatel naar beneden.
- Voeg het water, de melk, een snuifje zout en de havermout toe en verwarm: 5 min/95°/linksomdraai/lepeltje.
- Smelt een eetlepel kokosvet in de microgolfoven.
- Voeg de cottagecheese, de rozijntjes of veenbessen, de honing, kaneel, bakpoeder en het gesmolten kokosvet toe en meng: 15 sec/linksomdraai/snelhei 3.
- Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in de oven gedruende 25 minuten op 185°.