Biscuit met slagroom en vers fruit

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Print
Biscuit met room en vers fruit

Biscuit met room en vers fruit

Prep time: 1 Hourinactive time: 30 MinTotal time: 1 H & 30 M
Laat gerust je eigen versierkunsten los op deze lekker lichte biscuit en trakteer er jezelf, je familie of buren mee.

Ingredients

  • 90 gr patisseriebloem (niet zelfrijzend)
  • 10 gr maïzena
  • 4 eieren
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gr kristalsuiker
  • een snuifje zout
  • een beetje boter om de vorm in te vetten + één extra eetlepel bloem
  • 2 eetlepels kant-en-klare rietsuikersiroop (bijvoorbeeld van Monin, vind je in de supermarkt bij de siropen om cocktails te maken)
  • 1 eetlepels Cointreau
  • 4 eetlepels confituur naar keuze
  • 1/2 liter room (40% vetgehalte)
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • chocoladekrullen
  • vers fruit naar keuze
  • een springvorm met een diameter van ongeveer 24cm

Instructions

  1. Weeg de bloem en de maïzena af en zeef ze samen boven een kom. Hou dit opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Plaats de vlinder op het mes.
  4. Doe de eieren, de citroenrasp, de kristalsuiker en het zout in de mengbeker en klop: 9 min/37°/snelheid 4.
  5. Stel dan opnieuw in zonder temperatuur maar nog steeds met de vlinder op het mes: 6 min/snelheid 4. In technische termen heet dit "koud kloppen", maar je zal merken dat het mengsel na verloop van tijd door de wrijving toch een temperatuur van 40° aangeeft, ook al heb je geen temperatuur ingesteld.
  6. Haal de opgeklopte eieren met een spatel uit de mengbeker en doe in een ruime kom.
  7. Spatel de bloem/maïzena geleidelijk aan door het eimengsel. Doe dit niet met een klopper of garde, maar met een spatel. Spatel rustig rond zodat alle bloem mooi opgenomen is.
  8. Neem een ronde springvorm van 24cm diameter, vet deze in met een beetje boter en strooi er de eetlepel bloem in. Verdeel de bloem al draaiend over de bodem en de zijkanten. Hou de vorm dan even ondersteboven en klop de overtollige bloem eruit.
  9. Giet het beslag in de ingevette springvorm en plaats ongeveer 20 minuten in de oven.
  10. Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  11. Reinig de mengbeker en de vlinder, plaats de vlinder opnieuw en doe de room in de mengbeker. Klop op met een snelheid van 3,5 zonder de tijd in te stellen en blijf bij je toestel. Voeg na enkele seconden de bloemsuiker toe en stop het toestel wanneer de room de gewenste dikte heeft. Gebruik zeker room met een voldoende hoog vetgehalte, anders krijg je die niet stijfgeklopt. Ik klopte 2 minuten op snelheid 3,5. Klop niet te lang, want dan verandert de room in boterklonters.
  12. Snij de afgekoelde biscuit in drie lagen met behulp van een groot gekarteld broodmes.
  13. Leg de onderste laag op het kartonnetje en smeer de laag biscuit in met room. ;Leg er kleine stukjes fruit op. Leg de tweede laag biscuit er bovenop.
  14. Meng de rietsuiker met de Cointreau.
  15. Smeer de tweede laag biscuit in met behulp van een borsteltje met het rietsuiker/Cointreaumengsel, dit zal een extra smaakje toevoegen aan je biscuit. Smeer hierbovenop nog een mooie laag confituur naar keuze. Ik gebruikte aardbeienconfituur.
  16. Leg de bovenste laag biscuit erop en smeer deze in met room. Neem de biscuit dan met het kartonnetje vast en leg dat op je handpalm. Smeer de zijkanten van de biscuit in met de resterende room. Dat lukt het best met een paletmes.
  17. Neem wat chocoladekrullen en druk ze tegen de zijkant van de biscuit die je nog steeds in je hand houdt.
  18. Leg de biscuit nu neer en versier hem naar smaak met vers fruit.
  19. Verwen iemand die je na aan het hart ligt.
Created using The Recipes Generator