Cheesecrème met gerookte zalm

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Cheesecrème met gerookte zalm

Cheesecrème met gerookte zalm

Kooktijd: 30 MinInactive time: 5 HourTotale tijd: 5 H & 30 M
Handig dat je dit hapje helemaal van tevoren kunt klaarmaken en voor het serveren gewoon uit de koelkast kan halen.De cheesecrème maken we klaar in de varomaschaal.

Ingredienten

  • 150 gr Philadelphia natuur
  • 5 gr maïzena
  • 50 gr room (met een minimum vetgehalte van 30%)
  • 50 gr yoghurt
  • sap van 1/2 biocitroen en de schil van 1/2 biocitroen
  • 1 eigeel
  • een snuifje zout
  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • fijngesneden bieslook voor de afwerking

Instructies

  1. Plaats de vlinder op het mes.
  2. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de zalm en de bieslook in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 3,5.
  3. Verwijder de vlinder en verdeel de kaasmengeling over 6 glaasjes. Omwikkel ze met een dubbele laag hittebestendige plasticfolie en plaats ze in de diepe varomaschaal.
  4. Vul de beker met 750 gr water.
  5. Zet de varomaschaal op het deksel en stoom: 10 min/varoma/snelheid 1.
  6. Gaar verder zonder stomen: 25 min/110°/snelheid lepeltje.
  7. Haal de glaasjes uit de varomaschaal, laat afkoelen en plaats minstens 5 uur in de koelkast.
  8. Serveer de glaasjes met een sneetje gerookte zalm en werk af met fijngesneden bieslook.