Aantal porties: 6 personen
Cheesecrème met gerookte zalm
Kooktijd: 30 MinInactive time: 5 HourTotale tijd: 5 H & 30 M
Handig dat je dit hapje helemaal van tevoren kunt klaarmaken en voor het serveren gewoon uit de koelkast kan halen.De cheesecrème maken we klaar in de varomaschaal.
Ingredienten
- 150 gr Philadelphia natuur
- 5 gr maïzena
- 50 gr room (met een minimum vetgehalte van 30%)
- 50 gr yoghurt
- sap van 1/2 biocitroen en de schil van 1/2 biocitroen
- 1 eigeel
- een snuifje zout
- 6 sneetjes gerookte zalm
- fijngesneden bieslook voor de afwerking
Instructies
- Plaats de vlinder op het mes.
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de zalm en de bieslook in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 3,5.
- Verwijder de vlinder en verdeel de kaasmengeling over 6 glaasjes. Omwikkel ze met een dubbele laag hittebestendige plasticfolie en plaats ze in de diepe varomaschaal.
- Vul de beker met 750 gr water.
- Zet de varomaschaal op het deksel en stoom: 10 min/varoma/snelheid 1.
- Gaar verder zonder stomen: 25 min/110°/snelheid lepeltje.
- Haal de glaasjes uit de varomaschaal, laat afkoelen en plaats minstens 5 uur in de koelkast.
- Serveer de glaasjes met een sneetje gerookte zalm en werk af met fijngesneden bieslook.