Aantal porties: 6 personen
Garnaalcocktail met citroengel
Kooktijd: 15 MinInactive time: 2 HourTotale tijd: 2 H & 15 M
Een van de gerechten die de tand des tijds nog steeds doorstaat is een garnaalcocktail. We serveren hem hier op de klassieke manier, maar zorgen voor een culinaire upgrade door er kleine toefjes citroengel aan toe te voegen. Leuk om voor dit extraatje te zorgen als je tijd hebt om dit vooraf klaar te maken. We gebruiken de Thermomix voor de gel.
Ingredienten
Ingrediënten voor de garnaalcocktail
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- een scheutje whisky
- enkele blaadjes gemengde sla in fijne reepjes gesneden
- 2 hardgekookte eieren, fijngesneden
- 1/2 komkommer in blokjes fijngesneden
- 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- 200 gr grijze garnalen
Ingrediënten voor de citroengel
- 100 gr citroensap
- 40 gr water
- 16 gr limoncello
- 25 gr suiker
- rasp van 1/2 biocitroen
- 3 gr agar agar
Instructies
Bereiding van de garnaalcocktail
- Maak eerst de cocktailsaus door mayonaise en ketchup in een kommetje te mengen met een scheut whisky. Proef en voeg naar eigen smaak meer mayonaise, ketchup of whisky toe. Zet opzij.
- Doe een klein beetje cocktailsaus in de glaasjes en vul met een beetje sla, eistukjes, komkommer. Doe opnieuw wat cocktailsaus in het glas en eindig met komkommer-en tomaatblokjes en een mooie hoeveelheid garnalen.
Bereiding van de citroengel
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de agar agar in de beker en breng aan de kook: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de agar agar toe (gooi het poeder niet op de top van de messen, maar mooi in het vocht) en kook verder: 4 min/100°/snelheid 2,5.
- Haal uit de beker en laat afkoelen. Doe de gel dan in een spuitzakje en leg minstens 2 uur in de koelkast. Werk de garnaalcocktail er vlak voor het serveren mee af. 3 kleine toefjes per glas is voldoende, dan heb je een mooie zuurbalans.