Feestelijke waterkerssoep met coquille

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Feestelijke waterkerssoep met coquille

Feestelijke waterkerssoep met coquille

Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Deze felgroene feestsoep is niet alleen lekker, maar ook een streling voor het oog. Perfect een dag van tevoren klaar te maken en de dag zelf op te warmen. Wel niet meer laten koken gezien er room in de soep zit. De coquilles bak je natuurlijk vlak voor het serveren!

Ingredienten

  • 2 stukken wit van prei
  • 1 aardappel
  • 20 gr olijfolie
  • 2 bosjes waterkers
  • 600 gr water
  • 1 + 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 gr room
  • enkele takjes peterselie
  • 6 sint-jakobsvruchten
  • 30 gr boter
  • peper
  • zout
  • gebakken uitjes (kant-en-klaar)

Instructies

  1. Maak de prei schoon, schil de aardappel. Snij prei en aardappel in grove stukken en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Zet een kookpot met kokend water op het vuur. Spoel de waterkers onder stromend water en blancheer de waterkers 1 minuut in het kokende water. Giet af en spoel de waterkers onmiddellijk af onder koud stromend water. Laat uitlekken en hou opzij.
  4. Doe het water en het bouillonblokje in de mengbeker en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  6. Voeg de geblancheerde waterkers en de room toe en mix: 1min30sec/snelheid 10 (geleidelijk aan de snelheidsknop verhogen).
  7. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten 1 minuut aan in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.
  9. Serveer de soep met een gebakken sint-jakobsvrucht en werk af met de fijngehakte peterselie en enkele snippers gebakken ui.