Ciabatta met pulled pork en coleslaw

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Ciabatta met pulled pork en coleslaw

Ciabatta met pulled pork en coleslaw

Bereidingstijd: 15 MKooktijd: 10 hourTotale tijd: 10 H & 15 M
Pulled pork is van origine een Amerikaanse specialiteit. Het is traag gegaard varkenvlees dat na garing uit elkaar getrokken wordt en meestal op een broodje met barbecue-saus en een rauwkostslaatje wordt geserveerd. Je kan pulled pork op verschillende manieren klaarmaken: op de barbecue, in de oven, via slowcooking of via sous-vide. Deze pulled pork is klaargemaakt met de sous-vide modus van de Thermomix TM6. Start de sous-vide bereiding 's morgens en je wordt 's avonds beloond met lekker mals vlees. De rauwkostsalade en barbecuesaus heb je in 15 min. klaar. Resultaat: een stevig lunchgerecht waarmee je je huisgenoten eens extra kan verwennen!

Ingredienten:

Voor de pulled pork
  • 1,8 liter water
  • 500 gr varkensschouder in 1 stuk
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 afgestreken koffielepel zwarte peper
  • 1 afgestreken koffielepel gerookt paprikapoeder
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif selderijzout
  • 1 eetlepel kandijsuiker
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels olie
Voor de barbecue-saus
  • 100 gr ketchup
  • 3 eetlepels kandijsuiker
  • 2 eetlepels Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • een snuif zout
  • enkele druppels tabasco
  • een snuif knoflookpoeder of knoflookpasta
Voor de coleslaw
  • 1/4 witte kool, gespoeld en in grove stukken gesneden
  • 2 flinke wortelen, geraspt en in grove stukken gesneden
  • 1/2 rode ui, in twee stukken gesneden
  • 1 appel, ongeschild, klokhuis verwijderd en in 8 stukken gesneden
  • 2 eetlepels zure room
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 ciabatta-broodjes

Instructies:

How to cook Ciabatta met pulled pork en coleslaw

Voor de pulled pork
  1. Doe 1,8 liter water in de mengbeker en warm het water op via de sous-vide functie: 15 min/77°/sous-vide.
  2. Doe zout, zwarte peper, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, selderijzout, kandijsuiker en knoflook in een kommetje en meng met een lepel.
  3. Bestrijk de varkensschouder aan alle kanten met de olie en rol het vlees aan alle kanten door het kruidenmengsel.
  4. Zet een antikleefpan op het vuur, warm ze op en bak de varkensschouder aan elke kant 1 minuut.
  5. Neem een vacumeerzak, sla de bovenkant om en leg de aangebakken varkensschouder in de zak. Sla de omgeplooide zijde terug om en vacumeer met een vacumeertoestel. Leg de vacuüm getrokken varkensschouder in het ronde kookmandje.
  6. Plaats het kookmandje in de mengbeker, controleer of de zak helemaal ondergedompeld is in het water. Voeg indien nodig nog wat water toe aan de mengbeker.
  7. Stel het toestel opnieuw in: 10 uur/77°/sous-vide.
  8. Knip de vacuümzak open, haal het vlees eruit, snij het tegen de draad in, in plakken van 1,5 cm en trek het vlees uit elkaar.
  9. Doe het in een kom en roer er de barbecue-saus onder (zie verder).
Voor de barbecue-saus
  1. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed rond. Hou opzij.
Voor de coleslaw
  1. Doe de witte kool, wortelen, rode ui, appel, zure room en limoensap in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden en herhaal: 3 sec/snelheid 5.
Serveren
  1. Snij de ciabatta-broodjes open, beleg ze met wat coleslaw en leg er een flinke portie pulled pork bovenop.
Created using The Recipes Generator