Citrusvruchten met limoncello-sabayon

Aantal porties: 4
Auteur: Clevercooking
Citrusvruchten met limoncello-sabayon

Citrusvruchten met limoncello-sabayon

Bereidingstijd: 20 MinKooktijd: 9 MinTotale tijd: 29 Min
Sabayon wordt vaak geserveerd met een bolletje vanille-ijs en wat rood fruit. In dit receptje maken we de sabayon deels met limoncello en presenteren we hem met sinaasappelpartjes en stukjes roze pompelmoes.

Ingredienten

  • 4 sinaasappels
  • 3 roze pompelmoezen
  • 100 gr witte wijn
  • 20 gr limoncello
  • 90 gr suiker
  • 6 eidooiers

Instructies

  1. Begin met het versnijden van de citrusvruchten. Het is de bedoeling dat je mooie partjes sinaasappel en pompelmoes hebt, zonder velletjes. Je gaat als volgt tewerk. Leg de citrusvrucht op een snijplank en snij een stuk van de boven-en onderkant zodat je de sinaasappel of pompelmoes rechtop kan zetten. Verwijder met een wat groter en scherp mes de schil van de vrucht door mooi de contouren te volgen. Neem de vrucht in je hand en snij tussen het vel van de partjes zodat je telkens een mooi partje zonder velletjes overhoudt. Verdeel de partjes over 6 glazen.
  2. Maak nu de sabayon. Plaats de vlinder in de beker. Voeg de witte wijn, de limoncello, de suiker en de dooiers toe en klop: 9 min/70°/snelheid 3.
  3. Giet in elk glas een mooie hoeveelheid sabayon over de citrusvruchten en serveer meteen.