Crème van courgette met grijze garnalen

Aantal porties: 4
Auteur: Clevercooking
Crème van courgette met grijze garnalen

Crème van courgette met grijze garnalen

Kooktijd: 15 MinInactive time: 4 HourTotale tijd: 4 H & 15 M
Makkelijk, mooi en smaakvol. Dit heerlijke hapje kan je gerust een dag van tevoren klaarmaken. Zet de courgettecrème in de koelkast en werk voor het serveren af met grijze garnaaltjes. Een lekkere start van een feestmaaltijd!

Ingredienten

  • 1 courgette
  • 100 gr water
  • 1 blokje kippen-of groentenbouillon
  • 2 gelatineblaadjes (Vahiné, 1,9 gr per blaadje)
  • 50 gr room
  • peper
  • zout
  • 100 gr gepelde grijze garnalen

Instructies

  1. Week de gelatineblaadjes 15 min in koud water.
  2. Was de courgette, snij in grove stukken en hak: 4 sec/snelheid 4.
  3. Spatel naar beneden, voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 10 min/100°/snelheid 1.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe ze in de mengbeker en mix: 10 sec/snelheid 6.
  5. Voeg de room toe en mix: 40 sec/snelheid 10.
  6. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  7. Giet in glaasjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  8. Werk de glaasjes af met een mooie portie grijze garnalen.