Flantaart

Yield: 6 tot 8 personen
Author:
Flantaart

Flantaart

Prep time: 15 MCook time: 5 H & 45 MTotal time: 5 H & 60 M
Lekker in elk seizoen en een makkelijke klus voor de Thermomix en je oven. Jammer voor de bakker, want deze taart maak je gewoon zelf!

Ingredients:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 70 gram maïzena
  • 150 gram room
  • 600 gram koude melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 verpakking kant-en-klaar bladerdeeg

Instructions:

How to cook Flantaart

  1. Doe de eieren, de kristalsuiker, de maïzena en de room in de mengbeker en meng: 20 sec/snelheid 6.
  2. Voeg de melk toe. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes toe en verwarm: 12 min/90°/snelheid 4.
  3. Zet de mengbeker gedurende 2 uur in de koelkast en ga daarna verder met de volgende stap.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Bekleed een springvorm van ongeveer 22cm doorsnede met het bladerdeeg. De vorm invetten hoeft niet. We bakken het bladerdeeg eerst "blind". Dat doe je door het deeg eerst met bakpapier te bedekken en er dan bakparels of gedroogde bonen in te leggen. Plaats dit dan gedurende 15 minuten in de oven.
  6. Haal de vorm uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
  7. Haal de mengbeker uit de koelkast en mix de flan opnieuw glad: 30 sec/snelheid 7.
  8. Giet de flan op het voorgebakken bladerdeeg en zet in de oven gedurende 30 tot 45 minuten. De bovenkant van de flan is nu lichtbruin en komt omhoog.
  9. Haal uit de oven, de "blaas" op de taart verdwijnt nu.
  10. Laat afkoelen en opstijven gedurende minimum 3 uur.
Created using The Recipes Generator