Aantal porties: 4 personen
Hollandaisesaus
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 5 MTotale tijd: 15 M
Een mooi gebonden hollandaisesaus kan je in de Thermomix klaarmaken zonder vlinder op voorwaarde dat je het maatbekertje niet op het deksel zet. Je serveert de saus normaal gezien onmiddellijk, maar je kan ze eventueel ook terug wat opwarmen.
Ingredienten:
- 40 gram water
- 15 gram citroensap
- 80 gram eidooiers (van 4 à 5 eieren, afhankelijk van de grootte)
- een snuif peper
- een snuif zout
- 125 gram boter, in stukjes gesneden en vooraf uit de koelkast genomen
Instructies:
How to cook Hollandaisesaus
- Doe het water en het citroensap in de mengbeker. Voeg de eidooiers toe en verwarm: 5 min/80°/snelheid 3,5, zonder maatbekertje.
- Stel het toestel opnieuw in: 7 min/80°/snelheid 3,5. Voeg de stukjes boter één voor één aan het draaiend mengsel toe via de dekselopening.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Serveer best onmiddellijk, maar opwarmen kan ook: 3 min/70°/snelheid 2.