Yield: 6 personen
Focaccia met verse vijgen en hazelnoot
Cook time: 2 HourTotal time: 2 Hour
Voor een lekker lunchgerecht kan je zeker deze smakelijke focaccia eens uitproberen. Zoals met alle broodrecepten is het aan te raden om het deeg voldoende lang te laten rijzen.
Ingredients:
- 50 gr gepelde hazelnoten
- 250 gr water
- 15 gr verse gist
- 400 gr bloem
- 4 gr zout
- 20 gr olijfolie + extra om te besprenkelen
- 75 gr zwarte olijven
- 4 verse vijgen
- 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
- gemengde sla
- kerstomaatjes
Instructions:
- . Spoel de mengbeker uit.
- Doe het water en de gist in de mengbeker en verwarm: 3 min/37°/snelheid 1
- Doe de bloem, het zout en 20 gr olijfolie in de mengbeker en kneed: 3 min/deegfunctie.
- Laat het deeg in de mengbeker, sprenkel er een beetje olijfolie op en dek het deeg af met huishoudfolie. Zorg ervoor dat de huishoudfolie het deeg raakt. Laat 1 uur rijzen op een tochtvrij plekje.
- Zet een bakplaat klaar en leg er bakpapier of een silpadmatje op. Besprenkel het papier of matje met wat olijfolie.
- Snij de olijven in schijfjes. Voeg ze toe aan de mengbeker en kneed: 20 sec/deegfunctie.
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Zet de beker omgekeerd op de beklede bakplaat. Draai het voetje van de mengbeker, zodat deeg en mes op de bakplaat vallen. Wrijf je handen in met een beetje olijfolie. Verwijder het mes. Maak een vierkant van het deeg en laat nog 15 min. rijzen.
- Snij de verse vijgen (met schil) in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Verdeel ook de gehakte hazelnoten over het deeg en bestrooi het geheel met Italiaanse of Provençaalse kruiden.
- Bak 20 à 25 min in de oven op 220°.
- Verdeel en serveer met een gemengd slaatje en wat kerstomaatjes.
Hello, World!