Yield: 2 potten van 400 gr
Vijgen-aardbeienconfituur met sinaas en Cointreau
Prep time: 20 MinTotal time: 20 Min
In deze confituur zijn het niet de aardbeien maar de vijgen die de hoofdrol spelen. Een makkelijk en smakelijk recept!
Ingredients
- 270 gr vijgen (4 à 5 vijgen afhankelijk van de grootte)
- 110 gr aardbeien
- 250 gr sinaasappelsap (3 à 4 sinaasappels)
- 10 gr boter
- sap van 1/2 citroen
- 280 gr confituursuiker (type 500 gr suiker voor 1 kg fruit)
- 10 gr Cointreau
Instructions
- Was de vijgen en droog ze af. Snij het topje aan de bovenkant af en snij de vijgen in niet al te grote stukken.
- Spoel de aardbeien, haal het kroontje eruit en snij in stukken.
- Pers de juiste hoeveelheid sap uit de sinaasappels.
- Doe vijgen, aardbeien, sinaasappelsap, boter en het citroensap in de mengbeker en verwarm: 12 min/100°/snelheid lepeltje.
- Mix het warme fruit: 10 sec/snelheid 5.
- Voeg de suiker toe en kook verder zonder maatbekertje: 6 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de Cointreau toe en kook verder: 1 min/100°/snelheid 1.
- Giet in brandschone bokalen, schroef het deksel stevig dicht en laat omgekeerd afkoelen.