Vijgen-aardbeienconfituur met sinaas en Cointreau

Confituur in de Thermomix TM6https://youtu.be/DsQmunIkPswMaak dit heerlijk confituurtje van vijg, aardbei en appelsien. Succes verzekerd!https://i9.ytimg.com/vi/DsQmunIkPsw/mq2.jpg?sqp=CLSC__oF&rs=AOn4CLCVSMc1u1fR6wwa-s77ldmKx-4GaQ2020-09-14
Yield: 2 potten van 400 gr
Author: Clevercooking
Vijgen-aardbeienconfituur met sinaas en Cointreau

Vijgen-aardbeienconfituur met sinaas en Cointreau

Prep time: 20 MinTotal time: 20 Min
In deze confituur zijn het niet de aardbeien maar de vijgen die de hoofdrol spelen. Een makkelijk en smakelijk recept!

Ingredients

  • 270 gr vijgen (4 à 5 vijgen afhankelijk van de grootte)
  • 110 gr aardbeien
  • 250 gr sinaasappelsap (3 à 4 sinaasappels)
  • 10 gr boter
  • sap van 1/2 citroen
  • 280 gr confituursuiker (type 500 gr suiker voor 1 kg fruit)
  • 10 gr Cointreau

Instructions

  1. Was de vijgen en droog ze af. Snij het topje aan de bovenkant af en snij de vijgen in niet al te grote stukken.
  2. Spoel de aardbeien, haal het kroontje eruit en snij in stukken.
  3. Pers de juiste hoeveelheid sap uit de sinaasappels.
  4. Doe vijgen, aardbeien, sinaasappelsap, boter en het citroensap in de mengbeker en verwarm: 12 min/100°/snelheid lepeltje.
  5. Mix het warme fruit: 10 sec/snelheid 5.
  6. Voeg de suiker toe en kook verder zonder maatbekertje: 6 min/100°/snelheid 1.
  7. Voeg de Cointreau toe en kook verder: 1 min/100°/snelheid 1.
  8. Giet in brandschone bokalen, schroef het deksel stevig dicht en laat omgekeerd afkoelen.