Aantal porties: 10 personen
Forelhapje
Bereidingstijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
Dit makkelijk en smakelijk hapje zorgt voor een schitterende start van een feestelijk menu. Ik koos voor een vulling met gerookte forel, maar ook gerookte heilbot of zalm (vers of gerookt) lenen er zich prima voor. Doe de vulling pas voor het serveren op je toastjes of cupjes, anders worden die slap.
Ingredienten
- 110 gr platte kaas
- 140 gr gerookte forel
- peper
- zout
- 1/4 komkommer
- 10 toastjes of cupjes met een neutrale smaak
- lompviseitjes of foreleitjes voor de afwerking
Instructies
- Doe de platte kaas en de gerookte vis in de mengbeker en maak fijn: 20 sec/snelheid 4.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Spatel naar beneden en herhaal: 20 sec/snelheid 4,5.
- Doe in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
- Was het stuk komkommer. Halveer in de lengte en haal er met een koffielepeltje de zaadjes uit.
- Snij in fijne ringetjes.
- Spuit de viscrème op een toastje of in een cupje en werk af met de komkommerschijfjes en de lompvis-of foreleitjes.