Aantal porties: 8 kleine cakejes
Cakejes met peer
Bereidingstijd: 15 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 35 Min
Ik ben niet alleen verslaafd aan Brusselse wafels (zie nieuwsbrief van oktober), maar ook aan allerlei bakvormen, mallen enz. De kast die vroeger voorzien was voor het speelgoed van de kinderen is ongeveer helemaal ingepalmd door mijn kook-en bakspullen. Overdreven ... ik weet het.Toen ik deze week deze gebakjes maakte, dook ik weer eens in mijn kast op zoek naar een leuk vormpje. Ik gebruikte mijn "financier"vorm. Financiers zijn gebakjes die normaal gezien gemaakt worden met amandelmeel en beurre noisette. Ik koos voor een "gewoner"cakeje met patisseriebloem en voegde er blokjes peer aan toe. Het resultaat? Een heerlijk gebakje voor bij een kopje koffie of thee. Als het vers gebakken is heb je een krokant buitenlaagje en een malse binnenkant. Heb je geen finaciervormpjes? Geen probleem, je kan van dit beslag ook cupcakes maken. Ik haalde 8 financiersgebakjes uit het beslag. Maar dat zijn kleinere vormen dan die van cupcakes. Maak dus gerust de dubbele hoeveelheid van wat hieronder beschreven is. Stel dan 1 of 2 minuten extra tijd in bij de stap waar de boter gesmolten wordt.
Ingredienten
- 90 gr boter
- 1 ei
- 80 gr kristalsuiker
- 150 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 20 gr melk
- 1 peer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de boter in blokjes, doe ze in de mengbeker en smelt: 3 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het ei en de suiker toe en meng: 1 min/snelheid 4.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de melk toe en meng verder: 1 min/snelheid 4.
- Schil de peer, snij in vier. Verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes.
- Haal het beslag uit de mengbeker en meng er de peerblokjes onder.
- Gebruik je metalen vormpjes, vet ze dan in met wat gesmolten boter en bestrooi ze met een fijn laagje bloem. Klop de overtollige bloem af. Siliconenvormpjes moet je in principe niet invetten.
- Schep het beslag in de vormpjes.
- Bak ongeveer 20 min in de oven op 180°.
- Controleer of de cakejes klaar zijn door er met een prikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit, dan zijn de cakejes klaar.