Aantal porties: 15 wafeltjes
Hartjeswafeltjes
Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 30 Min
Een vers gebakken wafeltje voor bij een kopje koffie of thee, dat gaat er bij ons altijd in.En met de Thermomix is niets zo snel gemaakt als dit beslag.Enkele jaren geleden kreeg ik van een vriendin een wafelijzer met hartjesvorm, maar uiteraard kan je ook een gewoon wafelijzer gebruiken.Doe er niet teveel deeg in en laat de wafeltjes niet te lang bakken. Bij mijn ijzer hadden ze maar 3 minuutjes baktijd nodig.Het recept is voor 15 wafeltjes, maar verdubbel gerust de ingrediënten, de mengbeker van de Thermomix is groot genoeg.Smakelijk!
Ingredienten
- 150 gr boter + extra boter om je wafelijzer in te vetten
- 160 gr kristalsuiker
- 10 gr vanillesuiker (of zo'n staafje van Impérial = 8 gr)
- een snuifje zout
- 2 eieren
- 250 gr patisseriebloem
- 250 gr melk
Instructies
- Snij de 150 gr boter in stukken en doe ze in de mengbeker. Smelt de boter: 4 min/60°/snelheid 2.
- Voeg alle overige ingrediënten toe: kristalsuiker, vanillesuiker, zout, eieren, patisseriebloem en melk. Meng het geheel: 20 sec/snelheid 3.
- Spatel de bloem die nog aan de randen hangt wat naar beneden en meng verder: 10 sec/snelheid 3.
- Warm het wafelijzer op. Vet het in met wat boter.
- Schep met een lepel kleine hoopjes deeg in het ijzer en bak gedurende ongeveer 3 minuten. De baktijd hangt af van je ijzer en de hoeveelheid deeg die je erin doet.
- Haal uit het ijzer en laat afkoelen.
- Verwerk al het deeg op dezelfde manier.