Yield: 4 personen
Thaise bloemkoolsoep
Prep time: 30 MinTotal time: 30 Min
Hou je van een soep met kokosmelk, dan is dit een receptje dat je zeker eens moet proberen. Mooi wit, romig en apart!
Ingredients
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1/2 bloemkool
- 20 gr olijfolie
- 15 gr geraspte gember
- 2 (gedroogde) limoenblaadjes
- 15 gr groene currypasta
- 600 gr water
- 1 groentenbouillonblokje
- 250 gr kokosmelk
- 1/2 limoen
- 1 eetlepel soyasaus
- peper
- zout
- 1 eetlepel maanzaadjes
- enkele blaadjes koriander voor de afwerking
Instructions
- Pel de ui en snij in vier. Pel de look. Halveer de bloemkool, snij er de roosjes af, spoel ze en snij ze in grove stukken. Doe ui, look en bloemkool in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 8.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de geraspte gember, de limoenblaadjes, de currypasta, het water en het groentenbouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Haal de limoenblaadjes uit de beker.
- Voeg de kokosmelk, het limoensap en de soyasaus toe en mix: 1 min/snelheid 10.
- Proef en kruid eventueel bij met wat peper en zout.
- Serveer in een kommetje of bord met wat sesamzaadjes en enkele blaadjes koriander.