Yield: 4 personen
Risotto Bolognese
Prep time: 40 MinTotal time: 40 Min
Ben je gek op risotto maar ook op een heerlijke bolognesesaus? Waarom niet combineren?
Een no nonsensegerechtje dat je snel op tafel zet!
Ingredients
- 50 gr parmezaan + enkele krullen voor de afwerking
- 2 sjalotten
- 20 gr olijfolie (10 gr + 10 gr)
- 250 gr gehakt
- 3 wortelen
- 270 gr rijst
- 100 gr rode wijn
- 500 gr water
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 125 gr champignons
- tabasco
- peper
- zout
Instructions
- Snij de parmezaan in grove stukken, doe in de mengbeker en maal: 10 sec/snelheid 10. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
- Pel de sjalotten, halveer ze, doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg 10 gr olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Haal het gehakt wat uit elkaar, doe in de mengbeker en stoof aan: 5 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
- Haal het gehakt/sjalotmengsel uit de beker en hou apart.
- Rasp de wortelen, snij in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de overige 10 gr olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de rijst en de rode wijn toe en roer manueel even om met een spatel. Gaar: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg het water, het groentenbouillonblokje en de tomatenblokjes toe en gaar verder: 12 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Borstel ondertussen de champignons en snij ze in plakjes.
- Voeg de champignons, het opzijgehouden gehakt en enkele druppels tabasco toe. Roer alles goed onder elkaar met een spatel en gaar verder: 8 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Schep alles over in een grote schaal en roer er de gemalen parmezaan onder. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout (opgelet: de parmezaan is al zout).
- Werk af met enkele parmezaankrullen en serveer.