Risotto bolognese

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Risotto Bolognese

Risotto Bolognese

Prep time: 40 MinTotal time: 40 Min
Ben je gek op risotto maar ook op een heerlijke bolognesesaus? Waarom niet combineren?  Een no nonsensegerechtje dat je snel op tafel zet!

Ingredients

  • 50 gr parmezaan + enkele krullen voor de afwerking
  • 2 sjalotten
  • 20 gr olijfolie (10 gr + 10 gr)
  • 250 gr gehakt
  • 3 wortelen
  • 270 gr rijst
  • 100 gr rode wijn
  • 500 gr water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 125 gr champignons
  • tabasco
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Snij de parmezaan in grove stukken, doe in de mengbeker en maal: 10 sec/snelheid 10. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  2. Pel de sjalotten, halveer ze, doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg 10 gr olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  4. Haal het gehakt wat uit elkaar, doe in de mengbeker en stoof aan: 5 min/120°/linksomdraai/lepeltje.
  5. Haal het gehakt/sjalotmengsel uit de beker en hou apart.
  6. Rasp de wortelen, snij in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
  7. Spatel naar beneden, voeg de overige 10 gr olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  8. Voeg de rijst en de rode wijn toe en roer manueel even om met een spatel. Gaar: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  9. Voeg het water, het groentenbouillonblokje en de tomatenblokjes toe en gaar verder: 12 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  10. Borstel ondertussen de champignons en snij ze in plakjes.
  11. Voeg de champignons, het opzijgehouden gehakt en enkele druppels tabasco toe. Roer alles goed onder elkaar met een spatel en gaar verder: 8 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  12. Schep alles over in een grote schaal en roer er de gemalen parmezaan onder. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout (opgelet: de parmezaan is al zout).
  13. Werk af met enkele parmezaankrullen en serveer.