Hummus met erwten en rucola

Aantal porties: 8 personen
Auteur: Clevercooking
Hummus met erwten en rucola

Hummus met erwten en rucola

Kooktijd: 5 MinTotale tijd: 5 Min
Deze dip is een ideale metgezel voor de grissini waarvan je het recept ook op deze site vindt.

Ingredienten

  • 250 gr gekookte kikkererwten uit blik
  • 100 gr ontdooide diepvrieserwten
  • 1 teentje look
  • 40 gr tahini
  • 10 gr rucola
  • een flinke snuif zout
  • een snuif peper
  • 40 gr olijfolie (of meer indien je minder structuur in de hummus wenst)

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de mengbeker, plaats het kookmandje in de beker zodat die kleiner wordt en maak de ingrediënten fijn: 10 sec/snelheid 5,5. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 6. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 7.
  2. Het resultaat is een hummus met nog wat structuur. Wil je een fijner resultaat, voeg dan nog wat tahini en olijfolie toe.