Aantal porties: 8 personen

Hummus met erwten en rucola
Kooktijd: 5 MinTotale tijd: 5 Min
Deze dip is een ideale metgezel voor de grissini waarvan je het recept ook op deze site vindt.
Ingredienten
- 250 gr gekookte kikkererwten uit blik
- 100 gr ontdooide diepvrieserwten
- 1 teentje look
- 40 gr tahini
- 10 gr rucola
- een flinke snuif zout
- een snuif peper
- 40 gr olijfolie (of meer indien je minder structuur in de hummus wenst)
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de mengbeker, plaats het kookmandje in de beker zodat die kleiner wordt en maak de ingrediënten fijn: 10 sec/snelheid 5,5. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 6. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 7.
- Het resultaat is een hummus met nog wat structuur. Wil je een fijner resultaat, voeg dan nog wat tahini en olijfolie toe.