Aantal porties: 4 personen

Grissini
Kooktijd: 10 MinInactive time: 20 MinTotale tijd: 30 Min
Wist je dat de van origine Italiaanse grissini al in de 14de eeuw werden geserveerd? In de handel kan je ze in heel veel smaken kant-en-klaar kopen, maar je kan ze met onderstaand receptje ook makkelijk zelf maken. Je kiest dan voor een op-en-top gezonde versie zonder bewaarmiddelen. Een leuk receptje om samen met je kinderen of kleinkinderen te maken en heel lekker als aperitiefhapje met om het even welke dip. De hoeveelheid broodstengels laat zich makkelijk aanpassen; verdubbel de ingrediënten dus gerust.
Ingredienten
- 30 gr parmezaan in grove stukken
- 5 gr gedroogde kruiden naar keuze (Italiaanse kruiden, herbes de Provence, basilicum, rozemarijn, ...)
- 80 gr bloem
- 30 gr water
- 25 gr boter in stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°. Zet een bakplaat met bakpapier of silpat klaar.
- Doe de parmezaan in de mengbeker en maal fijn: 15 sec/snelheid 8.
- Spatel naar beneden, doe alle overige ingrediënten in de mengbeker en meng: 35 sec/snelheid 4.
- Haal het korrelige mengsel uit de mengbeker.
- Maak deegbolletjes van ongeveer 15 gr.
- Druk elk bolletje plat en maak er al rollend met je handen een lang stokje van (ongeveer 15cm).
- Leg de broodstengels op de beklede bakplaat.
- Bak gedurende ongeveer 20 min in de oven op 180°. Hou in de gaten, de stengels moeten een goudbruin kleurtje krijgen.