Vanillepudding, speculooscrumble, coulis en rode vruchten

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Vanillepudding, speculooscrumble, coulis en rode vruchten

Vanillepudding, speculooscrumble, coulis en rode vruchten

Kooktijd: 30 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 1 Hour
Wat is het makkelijk om een verse vanillepudding met de Thermomix te maken! Snel, altijd de juiste dikte en niet aangebrand. Met wat gecrushte speculoos en rood fruit maak je van dit simpel dessert een aantrekkelijke afsluiter!Een spuitzak is een handige tool om de pudding in dit recept mooi in glaasjes te spuiten, maar je kan ook met een lepel werken.

Ingredienten

Voor de vanillepudding
  • 1/2 liter melk
  • 1 ei
  • 40 gr suiker
  • 25 gr maïzena
  • 1/2 vanillestokje
Voor de coulis
  • 250 gr rood fruit (vers of ontdooid)
  • 50 gr poedersuiker
Overige ingrediënten
  • rood fruit (enkele aardbeien, frambozen, bosbessen, ...)
  • 4 speculooskoekjes, verkruimeld

Instructies

Voor de vanillepudding
  1. Doe de melk, het ei, de suiker en de maïzena in de mengbeker. Snij het half vanillestokje overlangs door met een scherp mes en haal er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes én de doorgesneden stokjes toe aan de mengbeker en verwarm: 7 min/90°/linksomdraai/snelheid 3.
  2. Haal de pudding uit de mengbeker en laat afkoelen. Verwijder de vanillestokjes en doe de pudding in een spuitzak.
Voor de coulis
  1. Doe het fruit en de poedersuiker in de mengbeker en mix: 30 sec/snelheid 10.
  2. Spatel naar beneden en kook: 6 min90°/snelheid 2.
  3. Haal uit de mengbeker en laat afkoelen.
Afwerking
  1. Schik op de bodem van het glas enkele schijfjes aardbei.
  2. Verdeel de pudding netjes over de 4 glazen.
  3. Giet wat coulis op de pudding.
  4. Strooi er vlak voor het serveren de verkruimelde speculoos op.
  5. Werk af met wat vers gesneden rood fruit.