Aantal porties: 6 personen
Kaastaart met pistache en saffraan
Bereidingstijd: 10 MinInactive time: 2 H & 30 MTotale tijd: 2 H & 40 M
De allerheerlijkste kaastaart, die at ik vorig jaar op een fantastisch trouwfeest in het schitterende Toscane. De chef heeft me zijn recept helaas niet verklapt, maar de onderstaande taart is ook echt wel lekker!
Ingredienten
- 100 gr ongezouten, gepelde pistachenoten
- 100 gr zandkoekjes
- 75 gr boter in stukken
- 80 gr citroensap (sap van ongeveer 2 citroenen)
- 320 gr melk
- 170 gr kristalsuiker
- 1 potje saffraanpoeder (0,1 gr)
- 200 gr Philadelphia roomkaas natuur
- 200 gr mascarpone
- 6 eieren
- eventueel wat vruchtencouilis, rood fruit en enkele blaadjes munt voor de afwerking
Instructies
- Doe de pistachenoten in de mengbeker en maal fijn: 10 sec/snelheid 10.
- Voeg de zandkoekjes toe en maal fijn: 10 sec/snelheid 10.
- Doe de boter in de mengbeker en verwarm: 2 min/50°/snelheid 1.
- Verdeel de massa over een springvorm, ik gebruikte een vorm van 21cm. Laat dit 1 uur hard worden in de koelkast.
- Reinig de mengbeker.
- Verwarm de oven voor op 140°.
- Doe het citroensap, de melk, de suiker en de saffraanpoeder in de mengbeker en verwarm: 3 min/80°/snelheid 1,5.
- Voeg de Philadelphia, de mascarpone en de eieren toe en mix: 30 sec/snelheid 6.
- Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
- Haal de springvorm met de pistache/koekjesbodem uit de koelkast en zet hem op de beklede bakplaat.
- Giet de vulling in de springvorm. Misschien loopt er een beetje vulling uit, dat kan geen kwaad.
- Bak de kaastaart ongeveer 1u30 min in de oven op 140°. De baktijd kan sterk variëren afhankelijk van je oven. Gebruik je een kleinere of grotere bakvorm dan kan de baktijd langer of korter zijn. Om de garing te controleren tik je even tegen de springvorm, het mengsel mag nog een beetje meegeven, maar zeker niet meer vloeibaar zijn.
- Haal uit de oven en laat 20 min afkoelen alvorens te ontvormen.
- Laat verder afkoelen en serveer eventueel met wat vruchtencoulis, rood fruit en een blaadje munt.