Koude komkommersoep met peterselie

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Koude komkommersoep met peterselie

Koude komkommersoep met peterselie

Bereidingstijd: 2 MinKooktijd: 5 MinInactive time: 1 HourTotale tijd: 1 H & 7 M
Eén van de bekendste koude soepen is wellicht gazpacho. Maar niet enkel tomaten lenen zich voor een smaakvol soepje voor warme dagen. Probeer dit makkelijke komkommersoepje eens: geen werk, veel smaak! Wat wil een mens nog meer?

Ingredienten

  • 1 groentenbouillonblokje
  • 250 gr water
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • 70 gr krul of platte peterselie (ongeveer een half bosje), gewassen + een beetje voor de afwerking
  • 150 gr kruidenkaas
  • peper

Instructies

  1. Doe het water en het groentenbouillonblokje in de mengbeker en verwarm: 5 min/100°/snelheid 1. Laat wat afkoelen.
  2. Was de komkommer, pel de look. Snij de komkommer in grove stukken en doe ze in de mengbeker. Voeg de look en de peterselie toe en hak: 1 min/snelheid 10. Voeg de kruidenkaas toe en meng: 20 sec/snelheid 5.
  3. Proef en kruid naar smaak bij met peper. Extra zout is niet nodig.
  4. Laat 1 uur koud worden in de koelkast.
  5. Serveer met wat opzijgehouden, gehakte peterselie.