Aantal porties: 4 personen
Koude komkommersoep met peterselie
Bereidingstijd: 2 MinKooktijd: 5 MinInactive time: 1 HourTotale tijd: 1 H & 7 M
Eén van de bekendste koude soepen is wellicht gazpacho. Maar niet enkel tomaten lenen zich voor een smaakvol soepje voor warme dagen. Probeer dit makkelijke komkommersoepje eens: geen werk, veel smaak! Wat wil een mens nog meer?
Ingredienten
- 1 groentenbouillonblokje
- 250 gr water
- 1 komkommer
- 1 teentje look
- 70 gr krul of platte peterselie (ongeveer een half bosje), gewassen + een beetje voor de afwerking
- 150 gr kruidenkaas
- peper
Instructies
- Doe het water en het groentenbouillonblokje in de mengbeker en verwarm: 5 min/100°/snelheid 1. Laat wat afkoelen.
- Was de komkommer, pel de look. Snij de komkommer in grove stukken en doe ze in de mengbeker. Voeg de look en de peterselie toe en hak: 1 min/snelheid 10. Voeg de kruidenkaas toe en meng: 20 sec/snelheid 5.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper. Extra zout is niet nodig.
- Laat 1 uur koud worden in de koelkast.
- Serveer met wat opzijgehouden, gehakte peterselie.