Aantal porties: 4 personen
American pulled pork met coleslaw
Bereidingstijd: 15 MinInactive time: 5 HourTotale tijd: 5 H & 15 M
Tijdens de zomer kan je bij veel slagers kant-en-klare pulled pork kopen. Maar wist je dat je via het slowcooking-programma op je Thermomix dit stukje comfortfood heel makkelijk zelf kan maken? Je gebruikt hiervoor varkensnek of varkensschouder die je rustig laat garen in een fantastische saus en je rechtstreeks (dus zonder blade cover/peeler) in je beker legt. Het resultaat: om duimen en vingers van af te likken! Zou de cola die je in de saus doet daar voor iets tussen zitten? Serveer de malse stukjes vlees op een broodje en met wat coleslaw als sidedish.
Ingredienten
Voor de pulled pork
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 gr kant-en-klare BBQ-saus
- 370 gr water
- 130 gr cola
- 1 rundsbouillonblokje
- 1 eetlepel rozemarijn
- 500 gr varkensnek of varkensschouder
- 4 broodjes (ik gebuikte "Italiaanse bollen" van Albert Heijn)
- ketchup
- enkele blaadjes sla
Voor de coleslaw
- 1/4 witte kool
- 3 wortelen
- 1 appel
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 koffielepel mosterd
- peper
- witte balsamico of witte wijnazijn
Instructies
Voor de pulled pork
- Doe de ui en de knoflook in de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden.
- Voeg de BBQ-saus, het water, de cola en het rundsbouillonblokje toe aan de mengbeker en leg het hele stuk vlees in de mengbeker. Je zal merken dat het vlees niet helemaal bedekt is met het vocht, maar dat kan geen kwaad.
- Selecteer het slowcookingprogramma op het rechterscherm van je TM6 en stel in: 5 uur.
- Verwarm de oven op 180°.
- Haal het vlees uit de mengbeker en trek het uiteen in een zestal stukken. Haal de saus uit de mengbeker. Doe de heflt van de vleesstukken opnieuw in de mengbeker en laat uiteentrekken: 6 sec/snelheid 4/linksomdraai. Haal uit de beker en doe hetzelfde met de rest van het vlees. Haal het vlees uit de beker en roer er enkele lepels saus doorheen.
- Snij de broodjes doormidden en leg ze op een rooster 4 min in de oven op 180°.
- Smeer wat ketchup op het broodje, leg er een blaadje sla op en een mooie portie pulled pork. Sluit met de bovenkant van het broodje en serveer met wat zelfgemaakte coleslaw.
Voor de coleslaw
- Snij de witte kool in grove stukken, rasp de wortelen en snij in grove stukken. Was de appel, snij in vier en verwijder het klokhuis. Doe de kool, de wortelen en de appel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de mayonaise, de yoghurt, mosterd, peper en witte balsamico toe en meng: 10 sec/snelheid 2/linksomdraai.