Aantal porties: 4 personen
Kervelsoep
Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Dit lekker soepje zit boordevol vitaminen en is goed gebonden door de rijst en aardappelstukjes die meegegaard worden. Klaar in 20 minuten, lekker dik en niet gemixt.
Ingredienten:
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 aardappel, met de hand in blokjes gesneden
- 100 gram diepvrieskervel
- 15 gram rijst
- 700 gram water
- 1 groentenbouillonblokje
- een snuifje peper
- een snuifje zout
Instructies:
How to cook Kervelsoep
- Pel de ui en snij in vier. Doe de ui in de mengbeker en hak: 5 sec.snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/120°/snelheid 1.
- Voeg de aardappelblokjes, de bevroren kervel, de rijst, het water en het bouillonblokje toe en kook: 17 min/100°/snelheid 1.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.