Kreeft à l'armoricaine

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Kreeft à l

Kreeft à l'armoricaine

Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 40 M
Dit heerlijke kreeftgerechtje zou je enkel al klaarmaken voor de mooie kleurcombinatie. De varoma-schaal van je Thermomix kan je perfect gebruiken om kreeft te stomen. In combinatie met rode armoricaine-saus, zwarte pasta en een wit bord, wordt niet enkel de maag maar ook het oog verwend. De pasta is op het vuur klaargemaakt en wordt dus niet in het recept beschreven.

Ingredienten:

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 1 tak witte selder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 gram cognac
  • 120 gram witte wijn
  • 80 gram water
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 350 gram tomatenpassata
  • 2 kleine kreeften van ongeveer 500 gr elk
  • 100 gram room
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
  • een snuifje piment d'espelette of cayennepeper
  • 50 gram koude boter in stukjes gesneden
  • enkele takjes peterselie, dragon en bieslook

Instructies:

How to cook Kreeft à l'armoricaine

  1. Pel de sjalot en de knoflook en doe ze in de mengbeker.
  2. Schraap de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Verwijder de blaadjes van de selder, was de stengel en snij in grove stukken. Voeg wortel en selder toe aan de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5.
  3. Spatel alles naar beneden. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/varoma/lepeltje.
  4. Voeg de cognac toe en warm op: 2 min/100°/lepeltje.
  5. Voeg de witte wijn, het water met het visbouillonblokje en de tomatenpassata toe en stoom: 4 min/varoma/snelheid 1.
  6. Leg de kreeften in de diepe varomaschaal, sluit deze af met het deksel en plaats de varomaschaal op de mengbeker. Stel opnieuw in: 17 min/varoma/snelheid 1.
  7. Neem de varomaschaal af en hou opzij.
  8. Voeg de room toe en kook: 2 min/100°/snelheid 1.
  9. Proef de saus en kruid bij met peper, zout, piment d'espelette of cayennepeper.
  10. Stel het toestel opnieuw in: 3 min/100°/snelheid 1 en voeg de stukjes koude boter geleidelijk aan toe via de dekselopening.
  11. Versnij de kreeft, verdeel in 6 porteis en dien op met de saus.
  12. Werk af met fijngehakte peterselie, dragon, bieslook en een beetje gekookte zwarte pasta.
Created using The Recipes Generator