<
Yield: 8 personen
Portosaus
Prep time: 5 MinCook time: 35 MinTotal time: 40 Min
Deze donkere saus doet het uitstekend bij alle soorten wild.
Ingredients
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 200 gram porto
- 400 gram demi-glace of bruine fond
- 70 gram boter(20 gram + 50 gram)
- een takje rozemarijn
- 2 koffielepels salie
- een snuifje peper en zout
Instructions
- Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken. Pel de look. Doe sjalotten en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Doe 20 gram boter, salie en verse rozemarijn in de mengbeker en stoof: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de porto toe laat inkoken: 15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje.
- Voeg de demi-glace of bruine fond toe en laat inkoken:15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje.
- Zeef de saus, doe ze terug in de mengbeker en stel het toestel in: 2 min/90°/snelheid 1. Voeg de resterende boter in kleine blokjes toe via de dekselopening.