Portosaus

<
Yield: 8 personen
Author: Clevercooking

Portosaus

Prep time: 5 MinCook time: 35 MinTotal time: 40 Min
Deze donkere saus doet het uitstekend bij alle soorten wild.

Ingredients

  • 2   sjalotten
  • 2 teentjes  look
  • 200 gram  porto
  • 400 gram  demi-glace of bruine fond
  • 70 gram  boter(20 gram + 50 gram)
  • een takje  rozemarijn
  • 2 koffielepels  salie
  • een snuifje  peper en zout

Instructions

  1. Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken. Pel de look. Doe sjalotten en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Doe 20 gram boter, salie en verse rozemarijn in de mengbeker en stoof: 5 min/100°/snelheid 1.
  3. Voeg de porto toe laat inkoken: 15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje.
  4. Voeg de demi-glace of bruine fond toe en laat inkoken:15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje.
  5. Zeef de saus, doe ze terug in de mengbeker en stel het toestel in: 2 min/90°/snelheid 1. Voeg de resterende boter in kleine blokjes toe via de dekselopening.