Aantal porties: 4 personen
Mexicaans soepje
Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Dit lekkere soepje zet je in geen tijd op tafel en zorgt voor een ideale hoeveelheid dagelijkse groenten. Eten de kinderen mee, dan kan je wat minder curry, paprika en komijn gebruiken.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 zoete aardappel (ongeveer 200 gr)
- 1 rode paprika
- 1 rood chilipepertje
- 2 wortelen
- 2 eetlepels olijfolie
- een flinke snuif currypoeder
- een flinke snuif gerookt paprikapoeder
- een snuifje komijn
- 1 laurierblad
- enkele takjes tijm
- 700 gr water
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 klein blikje maïskorrels (2/3de+1/3de)
- enkele blaadjes koriander voor de afwerking
- peper
- zout
Instructies
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Was de paprika en het chilipepertje, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Doe al deze groenten in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe, het curry-en paprikapoeder en de komijn. Stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de laurier toe, bind enkele takjes tijm samen met een keukentouwtje en knip goed kort af zodat het touw niet tussen de messen kan draaien.Voeg het tijmbusseltje toe, samen met het water en het groentenbouillonblokje. Voeg 2/3de van de maïskorrels toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Haal het laurierblad en het tijmbusseltje uit de soep en mix: 1min30sec/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de soep met de achtergehouden maïs en enkele blaadjes koriander.