Aantal porties: 4 personen
Oosterse noedels met groentencurry en kippenreepjes
Kooktijd: 40 MinTotale tijd: 40 Min
Als u fan bent van de Aziatische keuken dan is dit éénpansgerecht zeker het proberen waard. Ik gebruikte voor dit recept udon noedels. Deze platte noedels (en de overige oosterse ingrediënten) kan je makkelijk in de supermarkt vinden bij de buitenlandse specialiteiten. De kippenreepjes en groenten worden eerst gegaard in een smakelijke bouillon die daarna gebruikt wordt om de noedels kort in te koken. Achteraf kan je de pittige bouillon nog gebruiken als basis voor een lekker soepje
Ingredienten
- 1 teentje look
- 20 gr gember
- 20 gr sesamolie
- 500 gr kippenreepjes
- 800 gr water
- 1 kippenbouillonblokje
- 500 gr kokosmelk
- 35 gr sojasaus
- 25 gr vissaus
- 40 gr tamarindepasta
- 50 gr rode currypasta
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 500 gr Parijse champignons
- 225 gr udon noedels
- 20 gr vers gehakte koriander
Instructies
- Pel de look en schil de gember.
- Doe look en gember in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 8.
- Spatel naar beneden, voeg de sesamolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Doe de kippenreepjes in de beker. Voeg het water, het kippenbouillonblokje, de kokosmelk, de sojasaus, de vissaus, de tamarindepasta en rode currypasta toe en gaar: 15 min/100°/ linkomdraai/lepeltje.
- Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten, snij in stukjes, doe in de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes, doe in de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linkomdraai/lepeltje.
- Giet de inhoud van de beker door het kookmandje of door een zeef en vang het kookvocht op. Hoe de gegaarde kip en groenten warm.
- Doe het kookvocht opnieuw in de mengbeker, voeg de udon noedels toe en roer ze wat rond met de spatel zodat ze mooi ondergedompeld zijn. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. In dit recept was dit: 6 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Giet de noedels ook af door het kookmandje of een zeef. Hou het kookvocht bij. Doe de noedels in een grote kom en voeg de kippenreepjes en groentjes toe.
- Serveer in diepe borden. Overgiet met enkele lepels kookvocht en werk af met flink wat gehakte koriander.
- Het achtergehouden kookvocht kan je de volgende dag nog gebruiken als basis voor een lekker soepje.