Aantal porties: 4 personen
Pastinaak-wortelsoep met curry
Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 30 M
Een smaakvol soepje boordevol verse groenten dat je in 20 minuten op tafel zet. Dankzij het hoge toerental van je toestel krijg je een mooi romig resultaat. En de kant-en-klaar gebakken uitjes zorgen voor een lekkere crunchy bite.
Ingredienten:
- 1 ui
- 200 gram pastinaak
- 200 gram wortelen
- 20 gram olijfolie
- 1 koffielepel currypoeder
- 750 gr water
- 1 à 2 groentenbouillonblokjes
- een snuifje peper
- een snuifje zout
- 4 eetlepels kant-en-klare gebakken uitjes
Instructies:
How to cook Pastinaak-wortelsoep met curry
- Pel de ui en snij in grove stukken. Schil de pastinaak, rasp de wortelen en snij ook in grove stukken.
- Doe ui, pastinaak en wortel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de olijfolie toe en het currypoeder en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Voeg het water en het/de groentenbouillonblokje(s) toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
- Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (voor TM5 geleidelijk aan).
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Giet de soep in kommetjes of borden en werk af met de gebakken uitjes.