Penne met spinaziecrème, asperges en gerookte zalm

Yield: 4 personen
Author:
Penne met spinaziecrème, asperges en gerookte zalm

Penne met spinaziecrème, asperges en gerookte zalm

Prep time: Cook time: 50 MTotal time: 50 M
Van half mei tot juni vind je de beste asperges. Recpeten met asperges zijn er bij de vleet: aspergesoep, asperges op zijn Vlaams met gekookte eitjes en geklaarde boter, quiche van asperges en ga zo maar door. Aspergeliefhebbers zullen al ontdekt hebben dat de Varomaschaal van de Thermomix ideaal is om het witte goud te stomen. Op die manier behouden ze op-en-top hun natuurlijke smaak. De spinaziecrème maken we in de mengbeker, de pasta kan je ondertussen op het vuur klaarmaken. Verder nog wat gerookte zalm en verse basilicum en klaar!

Ingredients:

  • 6 asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr boter
  • 300 gr spinazie, gewassen en uitgelekt, eventueel dikke stelen verwijderd
  • 1 vers geitenkaasje
  • peper
  • zout
  • 400 gr penne
  • 250 gr gerookte zalm, in stukken
  • enkele blaadjes basilicum

Instructions:

Bereiding van de asperges
  1. Schil de asperges met een dunschiller en snij in stukken van ongeveer 4cm. Hou de stukken met de topjes even opzij.
  2. Doe 500 gr water in de mengbeker en leg de stukken asperges, met uitzondering van de toppen in de diepe varomaschaal. Stoom: 10 min/varoma/snelheid 1.
  3. Leg de punten nu ook in de diepe varomaschaal en stoom verder: 15 min/varoma/snelheid 1.
  4. Verwijder de varomaschaal en doe hou de asperges warm.
Bereiding van de spinaziecrème en de penne
  1. Pel de look, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de boter toe en stoof aan: 2 min/100°/snelheid 1.
  3. Doe de helft van de spinazie in de mengbeker en stel in: 15 min/100°/snelheid 1,5. Voeg na enkele minuten draaien de rest van de spinazie toe via de dekselopening.
  4. Kook ondertussen de penne in licht gezouten water op het vuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Voeg de geitenkaas na de kooktijd van de spinazie toe aan de mengbeker en mix: 30 sec/snelheid 7.
  6. Indien gewenst kan je de asperges nog even opbakken in een klein beetje boter.
  7. Giet de penne af en meng er de spinaziecrème onder. Proef en kruid bij met peper en (niet te veel) zout.
  8. Serveer de groene penne in een diep bord met de gerookte zalm, de asperges en enkele verse basilicumblaadjes.
Created using The Recipes Generator