Yield: 4 personen
Pompoensoep Thai
Prep time: Cook time: 30 MTotal time: 30 M
Van pompoensoep bestaan er oneindig veel variaties. Voor deze versie combineerde ik de mooie oranje butternutpompoen met een stevige portie rode currypasta. Bij een Thais smaakje hoort natuurlijk ook kokosmelk en koriander, dit laatste ingrediënt gebruikte ik enkel voor de afwerking om geen overheersende smaak te geven aan het bord. Resultaat: een pittig soepje en een compliment van mijn tafelgenoten. Meer moet dat niet zijn!
Ingredients:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 40 gr rode currypasta (of meer of minder afhankelijk van de pittigheid van de pasta en van je eigen smaak)
- 20 gr neutrale olie of olijfolie
- 1 kleine butternutpompoen (ongeveer 500 gr)
- 250 gr kokosmelk
- 600 gr water
- enkele blaadjes koriander
Instructions:
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Voeg de currypasta en de olie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
- Schil de pompoen, haal de pitten en draden eruit en snij in grove stukken.
- Doe de pompoen in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden en hak nogmaals: 5 sec/snelheid 7. Spatel naar beneden.
- Voeg het water en de kokosmelk toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor TM5)
- Serveer met enkele blaadjes koriander.