Salmorejo

Yield: 100 gram
Author: Clevercooking

Basilicumpesto

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Pesto alla genovese is, hoe kan het ook anders, een Italiaans gerecht met vijf ingrediënten. Gebruik een verse bos basilicum en een goede kwaliteit olijfolie om deze smaakmaker op tafel te zetten. Viva Italia!

Ingredients

  • 40 gram  parmezaan
  • 40 gram  pijnboompitjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • Een handvol basilicum
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de parmezaan in de mengkom en mix: 10 sec op snelheid 8. Zet opzij.
  2. Doe de pijnboompitten en de gepelde knoflookteentjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6. Spatel naar beneden.
  3. Voeg de basilicum toe en hak: 5 sec op snelheid 4. Spatel naar beneden.
  4. Voeg de parmezaan toe en stel in 30 sec op snelheid 3,5. Voeg ondertussen door de opening olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.