Tomatensoep met balletjes

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking

Tomatensoep met balletjes

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Zelfs kinderen die geen verse tomaten lusten, kan je in de meeste gevallen wel plezier doen met een verse tomatensoep met lekkere gehaktballetjes. Een veel gehoorde opmerking is dat een verse tomatensoep soms een zuur smaakje heeft of een fletse kleur. Gebruik veel tomaten, wat ketchup en tomatenpuree en je zal niemand meer horen klagen. Hoewel, liggen er in het bord naast mij niet meer balletjes?

Ingredients

  • 1  ui
  • 1 eetlepel  olijfolie
  • 1  aardappel
  • 6  tomaten
  • Een blokje groentenbouillon
  • 750 gram  warm water
  • 2 eetlepels  tomatenpuree
  • 2 eetlepels  ketchup
  • 100 gram  gemengd gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Pel de ui en snij in vier. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden.
  2. Voeg olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Voeg de in vier gesneden tomaten, de in kleine stukken gesneden aardappel en de groentenbouillon toe en sauteer verder: 2 min op 100 graden en snelheid 2.
  4. Rol ondertussen het gehakt tot balletjes.
  5. Voeg warm water toe tot alles onderstaat, voeg de tomatenpuree en de ketchup toe. Plaats de varomaschaal, leg de balletjes in de bovenste schaal en kook: 12 min op Varoma en snelheid 2
  6. Verwijder de varoma en hou opzij.
  7. Mix de soep: 1 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
  8. Verdun de soep eventueel en kruid naar smaak met peper en zout.
  9. Doe de gehaktballetjes in de soep en serveer.