Aantal porties: 4 personen
Slasoep
Kooktijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
In de herfst en de winter smaakt een soepje altijd lekker. Ook met sla kan je makkelijk en snel een smakelijk soepje maken. Ideaal ook om sla die er niet meer honderd procent fris uit ziet te redden van de vuilbak!
Ingredienten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 1 aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sla
- 1 groentenbouillonblokje
- 600 gr water
- 3 eetlepels kruidenkaas
- peper
- zout
- verse dille, bieslook of andere groene kruiden naar keuze voor de afwerking
Instructies
- Pel de ui en de look. Schil de komkommer en de aardappel. Snij al deze groenten in grove stukken en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Was ondertussen de sla en snij in grove stukken.
- Voeg de sla toe aan de mengbeker, samen met het groentenbouillonblokje en het water en kook: 12 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de kruidenkaas toe en mix: 1min30sec/snelheid 10.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de soep met wat gehakte groene kruiden naar keuze.