Yield: 4 porties
Stoofpotje van varkenswangetjes
Prep time: 15 MinCook time: 45 MinTotal time: 1 Hour
Voor de liefhebbers van stoofpotjes is dit recept met varkenswangetjes echt een aanrader. We voegen er worteltjes en champignons aan toe voor extra veel smaak. Wedden dat je tafelgenoten ook het laatste restje saus opeten?
Ingredients
- 2 teentjes look
- 3 sjalotten
- 30 gram olijfolie
- 500 gram varkenswangetjes in kleine stukken gesneden
- 20 gram bloem
- 2 flinke wortelen
- 70 gr geconcentreerde tomatenpuree
- 15 gram graantjesmosterd
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 60 gram witte wijn
- 100 gram water
- 1 vleesbouillonblokje
- 250 gram champignons
- een snuifje peper
- een snuifje zout
Instructions
- Pel de knoflook. Pel de sjalotjes en snij ze in twee. Doe sjalotjes en look in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en sauteer: 5 min/100°/ snelheid 1.
- Stel het toestel in op 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de stukjes varkenswangetjes toe via de dekselopening.
- Voeg de bloem toe en gaar verder: 4 min/varoma/linksomdraai/lepeltje.
- Halveer de wortels in de lengte en snij dan van elk deel gehalveerde schijfjes van ongeveer 1cm dik.
- Voeg de wortelstukjes toe aan de mengbeker samen met de tomatenpuree, de mosterd, laurierblaadjes, tijm, witte wijn, water en het vleesbouillonblokje en gaar verder: 45 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
- Voeg de champignons toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
- Controleer of het vlees gaar is, stel eventueel nog enkele minuten bij op 100°/linksomdraai/lepeltje.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.