Yield: 4 personen
Thaise rode curry met kip en groentjes
Cook time: 40 MinTotal time: 40 Min
Met deze curry kan je alle kanten uit. Je serveert hem immers met de groenten die je nog in voorraad hebt. Een ideaal en smakelijk gerecht dus om je koelkast op te ruimen. Serveer het gerecht met rijst (de bereiding van de rijst is niet in het recept opgenomen).
Ingredients
- 1 ui
- 1 teentje look
- 30 gr olijfolie of andere plantaardige olie
- 50 à 70 gr rode currypasta
- 200 gr kokosmelk
- 200 gr water
- 500 gr groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen in schijfjes gesneden, rode, gele of groene paprika in hapklare stukken gesneden, aardappelen in hapklare stukken gesneden, champignons, courgettes,...)
- 400 à 600 gr kipfilet, in hapklare stukken gesneden
- 150 gr diepvrieserwtjes
- enkele takjes koriander
Instructions
- Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en voeg 30 gr olie toe. Hak: 3 sec/snelheid 5.
- Voeg de rode currypasta toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1.
- Doe de kokosmelk, 200 gr water en de gesneden groenten in de mengbeker en kook: 12 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Voeg de kip en de diepvrieserwtjes toe en kook verder: 8 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
- Serveer de curry in een diep bord samen met wat gekookte rijst en werk af met enkele takjes koriander.