Tiramisu met peertjes en kastanjepuree

Yield: 6 glaasjes
Author: Clevercooking
Tiramisu met peertjes en kastanjepuree

Tiramisu met peertjes en kastanjepuree

Prep time: 15 MinCook time: 6 MinTotal time: 21 Min
Wat dacht je van dit alternatieve receptje voor de klassieke tiramisu? Op de bodem van deze glaasjes vind je naast de traditionele "lange vingers", kleine stukjes peer gegaard in perenlikeur. De mascarpone hebben we op smaak gebracht met kant-en klare kastanjepuree. Verder nog wat brésiliennenootjes, een stukje peer en een muntblaadje als afwerking en voilà: je hebt een lekker feestdessert.

Ingredients

  • 1 peer + enkele schijfjes voor de afwerking
  • 80 gram witte wijn
  • 20 gram likeur Poire Williams
  • 15 gram kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • 200 gr mascarpone
  • 2 eidooiers
  • 80 gram kastanjepuree
  • 20 gram poedersuiker
  • 6 boudoirkoekjes of lange vingers
  • een beetje lauw water
  • 2 eetlepels brésiliennenootjes
  • enkele blaadjes munt

Instructions

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes van 0,5 cm.
  2. Doe de peerblokjes in de mengbeker, samen met de witte wijn, de Poire Williams-likeur en de kristalsuiker en kook: 8 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  3. Haal uit de mengbeker, giet de peertjes door een zeef en hou het kookvocht bij.
  4. Reinig de mengbeker. Maak hem goed vetvrij, anders zullen de eiwitten niet stijfgeklopt kunnen worden.
  5. Plaats de vlinder. Doe de eiwitten in de mengbeker en klop op:1,15 min/snelheid 3,5. Haal uit de mengbeker en hou opzij. Verwijder de vlinder.
  6. Doe de mascarpone, de eigelen, de kastanjepuree en de poedersuiker in de mengbeker en klop op: 1,30min/snelheid 3,5.
  7. Plaats de vlinder opnieuw op het mes en voeg de eiwitten toe. Meng: 1 min/snelheid 1.
  8. Neem het kookvocht van de peertjes en doe er eventueel nog een klein beetje lauw water bij zodat je voldoende vocht hebt om de koekjes te soppen. Breek elke lange vinger in stukjes en sop de koekjes in het peertjesvocht.
  9. Leg in elk glaasje stukjes gesopte koekjes en gegaarde peertjes.
  10. Vul aan met een mooie laag mascarpone/kastanjepuree en laat gedruende minimum 6 uur opstijven in de koelkast.
  11. Werk af met brésiliennenootjes, een blaadje munt en een dun schijfje peer.
Created using The Recipes Generator