Aantal porties: 6 personen
Tomaat-courgettesoep
Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Een dagelijkse portie verse groenten, dat kunnen jong en oud goed gebruiken om in goeie gezondheid te blijven. Er zitten dan ook best veel groenten in dit makkelijk soepje.
Ingredienten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 courgettes (1+1/2 voor de soep en 1/2 voor de afwerking)
- 500 gr tomaat
- 1 eetlepel olijfolie
- tijm
- rozemarijn
- laurier
- 700 gr water
- 2 groenten- of kippenbouillonblokjes
- 200 gr mascarpone (150 gr + 50 gr voor de afwerking)
- peper
- zout
- gemalen chilivlokken
Instructies
- Pel de ui en de knoflook. Spoel de courgettes en hou 1/2 courgette opzij voor de afwerking straks. Spoel de tomaten en haal het hartje eruit.
- Snij alle groenten in grove stukken, doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
- Maak een kruidentuiltje met de tijm, rozemarijn en laurier. Bind alles strak vast met een keukentouwtje en knip de eindjes van het touwtje kort af.
- Voeg het kruidentuiltje toe aan de beker, samen met het water en de bouillonblokjes. Kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Maak ondertussen sliertjes van de achtergehouden halve courgette en hou ze opzij.
- Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix: 1 min/snelheid 10.
- Voeg 150 gr mascarpone toe en mix opnieuw: 30 sec/snelheid 8.
- Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de soep met wat opgerolde courgettesliertjes en een lepeltje mascarpone.
- Werk af met gemalen chilivlokken.