Yield: 10 kleine taartjes met een diamter van 5 cm
Vlierbloesemtaartjes
Dit receptje is een variant op het klassiek Portugees gebakje: Pastéis de Nata. Door het toevoegen van een beetje vlierbloesemsiroop krijgt dit taartje een extra subtiele smaak. Voor fijnproevers dus!
Ingredients
- 125 gr room
- 125 gr melk
- 60 gr suiker
- 20 gr honing
- 25 gr patisseriebloem
- 3 eidooiers
- 1 theelepel vlierbloesemsiroop
- bladerdeeg uit diepvries (ik gebruikte een verpakking van Delhaize met 10 vierkantjes)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Zet de vlinder op het mes.
- Doe room, melk, suiker, honing, patisseriebloem, eidooiers en vlierbloesemsiroop in de mengbeker en klop: 10 sec/snelheid 3,5.
- Kook het geheel: 13 min/90°/snelheid 2.
- Spreid de bladerdeegvierkantjes uit op je werkvlak. Steek met een ronde uitsteker of een groot glas het bladerdeeg uit en bekleed er tartelette - of muffinvormpjes mee. De uitsteekvorm moet groter zijn dat de diameter van je taartvormpje zodat je ook de wand kan bekleden.
- Vul de vormpjes voor 3/4 met de roombereiding.
- Plaats gedurende 15 à 20 min in de oven op 200°.
- Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.