Yield: 6 personen
Appeltjes in laagjes
Cook time: 50 MinTotal time: 50 Min
De hoofdrol is in dit dessert weggelegd voor een smakelijke appel van bij ons: de jonagold. De schijfjes appel worden gebakken in een smeuïg beslag.
Ingredients
- 2 eieren
- 50 gr suiker
- 20 gr gesmolten boter
- 100 gr melk
- enkele druppels vanillearoma
- 70 gr bloem
- 5 gr droge gist
- 6 appels jonagold
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Doe de eieren en de suiker in de mengbeker en klop: 30 sec/snelheid 4.
- Doe de gesmolten boter, de melk en het vanillearoma in de mengbeker en klop verder: 30 sec/snelheid 4.
- Doe de bloem en de gist in de mengbeker en meng: 30 sec/snelheid 3.
- Giet het beslag over in een ruime kom.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appels in dunne schijfjes. Doe ze in de kom met het beslag.
- Roer de appelschijfjes voorzichtig rond in het beslag zodat je ze niet breekt.
- Doe alles in een niet al te grote ronde of vierkanen bakvorm (hoe kleiner de vorm, hoe meer laagjes). Ik gebruikte een vorm van 21cm diameter.
- Bak gedurende 35 minuten in de oven op 200°. Dek na 20 minuten de vorm af met wat aluminiumfolie zodat de appeltjes niet verbranden.
- Laat afkoelen. Snij voorzichtig in stukken en serveer.