Broodpudding met weinig suiker

Aantal porties: 8 personen
Auteur: Clevercooking
Broodpudding met weinig suiker

Broodpudding met weinig suiker

Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 10 MinTotale tijd: 20 Min
De afgelopen jaren postte ik af en toe een receptje voor broodpudding. Het suikergehalte en de gebruikte ingrediënten zijn allemaal verschillend want: voor ieder wat wils. In het onderstaande gerechtje is echt heel weinig suiker gebruikt. Ik baseerde me op een recept van Sandra Bekkari. Dankzij de banaan en de appel (en een klein beetje honing), kan je zonder veel schuldgevoel van dit dessertje of tussendoortje genieten.

Ingredienten

  • 2 appels
  • 1 banaan
  • 350 gr melk
  • 300 gr oud brood
  • 2 eieren
  • 1 platte koffielepel kaneelpoeder
  • 20 gr honing
  • 70 gr rozijnen

Instructies

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Pel de banaan. Snij alles in grove stukken, doe in de mengbeker en pureer: 5 sec/snelheid 7.
  2. Spatel naar beneden, voeg de melk toe en verwarm: 6 min/95°/snelheid 1.
  3. Scheur het brood in stukjes en doe ze in de mengbeker.
  4. Voeg de eieren, het kaneelpoeder en de honing toe en meng: 20 sec/snelheid 5.
  5. Spatel goed om en herhaal: 20 sec/snelheid 5.
  6. Voeg de rozijnen toe en meng: 20 sec/linksomdraai/snelheid 4.
  7. Doe in een schaal met deksel die in de magnetron mag.
  8. Stel de magnetron in op 700 Watt en gaar de broodpudding 10 min met het deksel op de schaal.
  9. Laat nog een 10-tal minuten in de magnetron staan, nog steeds in de gesloten schaal.