Kalfsvlees met groentjes

Aantal porties: 4
Auteur: Clevercooking
Kalfsvlees met groentjes

Kalfsvlees met groentjes

Bereidingstijd: 15 MinKooktijd: 40 MinTotale tijd: 55 Min
Dankzij de handige varomaschaal en het kookmandje kan je in je toestel heel makkelijk een all-in-one gerecht klaarmaken. Probeer deze heerlijke schotel eens: in de mengbeker starten we met een groentenbouillon, in het kookmandje voegen we vastkokende aardappeltjes toe en in de varomaschaal stomen we lekker veel verse groentjes én kalfsvlees. Na het stomen gebruiken we het smakelijke stoomvocht voor een snelle saus en dan ... aan tafel!

Ingredienten

  • 300 gr wortelen
  • 1 prei
  • 500 gr water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 400 gr vastkokende aardappelen in stukjes gesneden van ongeveer 3cm x 3cm
  • 500 gr kalfsvlees
  • peper
  • zout
  • 250 gr champignons
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 20 gr madeira
  • enkele takjes peterselie

Instructies

  1. Rasp de wortelen, spoel de prei en snij ze in fijne reepjes, kruid met peper en zout en leg de groenten in de diepe varomaschaal. Hou opzij.
  2. Doe het water en het groentenbouillonblokje in de mengbeker en verwarm: 5 min/varoma/snelheid 1.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes (ongeveer 3cm x 3cm). Doe ze in het ronde kookmandje, plaats dit in de mengbeker en stoom: 10 min/varoma/snelheid 1.
  4. Snij het kalfsvlees in stukken van ongeveer 3 cm x 3 cm, leg ze op de platte varomaschaal en kruid met peper en zout. Zet de platte schaal met het vlees op het diepe gedeelte van de varomaschaal en sluit af met het varoma deksel. Plaats op het mengbekerdeksel en stoom verder: 5 min/varoma/snelheid 1.
  5. Reinig de champignons met een borsteltje of een stukje keukenpapier, snij ze afhankelijk van de grootte in twee of in vier, voeg ze toe aan de diepe varomaschaal en stoom verder: 8 min/varoma/snelheid 1.
  6. Controleer of de groenten gaar zijn. De stoomtijd is afhankelijk van de dikte van de groenten. Stoom eventueel nog enkele minuten verder. Zet de varomaschaal opzij en haal het kookmandje uit de beker.
  7. We starten nu met de saus. Giet het stoomvocht uit de beker in een kommetje en hou opzij.
  8. Doe de boter in de mengbeker en smelt: 2 min 30 sec/100°/snelheid 1.
  9. Voeg de bloem toe en gaar: 2 min 30 sec/100°/snelheid 1.
  10. Voeg 330 gr van het opzij gehouden stoomvocht toe en kook: 5 min/90°/snelheid 4.
  11. Voeg de madeira toe en meng: 20 sec/snelheid 4.
  12. Doe de groenten, het vlees en de aardappelen in een schaal en overgiet met de saus.
  13. Werk af met wat fijngehakte peterselie.