Brusselse wafels

Aantal porties: 10 stuks
Auteur: Clevercooking
Brusselse wafels

Brusselse wafels

Bereidingstijd: 15 MinKooktijd: 30 MinInactive time: 45 MinTotale tijd: 1 H & 30 M
Een op-en-top Belgisch recept: heerlijke Brusselse wafels. Geen probleem om het beslag in je Thermomix klaar te maken.

Ingredienten

  • 3 eiwitten
  • 150 gr boter
  • 375 gr melk
  • 375 gr water
  • 20 gr verse gist
  • 3 dooiers
  • een snuif zout
  • 450 gr gezeegde zelfrijzende bloem

Instructies

  1. Zorg voor een vetvrije mengbeker, mes en vlinder. We starten immers met het opkloppen van de eiwitten en dat kan alleen als er geen vet in de buurt is.
  2. Plaats de vlinder op de messen. Splits de eieren en doe de eiwitten in de mengbeker. Klop op: 1min10sec/snelheid 4. Het eiwit moet stijf zijn.
  3. Haal uit de mengbeker en doe in een kom.
  4. Snij de boter in stukken, doe in de mengbeker (je hoeft hem niet uit te spoelen) en verwarm: 3min30sec/95°/snelheid 1,5.
  5. Voeg de melk toe en verwarm: 3 min/60°/snelheid 1.
  6. Verkruimel de gist boven de beker, voeg het water en een snuifje zout toe en meng: 1min30sec/50°/snelheid 3.
  7. Plaats de vlinder terug op het mes, voeg de dooiers en de gezeefde bloem toe en meng: 50 sec/snelheid 3.
  8. Giet alles in een grote kom en meng er voorzichtig de opzijgehouden opgeklopte eiwitten onder. Doe dit met een spatel, niet met een garde.
  9. Dek de kom af met een vaatdoek en laat 45 min rijzen.
  10. Verwarm het wafelijzer goed voor en bak de wafels telkens gedurende ongeveer 3 minuten. De baktijd is sterk afhankelijk van je ijzer.