Aantal porties: 10 stuks
Brusselse wafels
Bereidingstijd: 15 MinKooktijd: 30 MinInactive time: 45 MinTotale tijd: 1 H & 30 M
Een op-en-top Belgisch recept: heerlijke Brusselse wafels. Geen probleem om het beslag in je Thermomix klaar te maken.
Ingredienten
- 3 eiwitten
- 150 gr boter
- 375 gr melk
- 375 gr water
- 20 gr verse gist
- 3 dooiers
- een snuif zout
- 450 gr gezeegde zelfrijzende bloem
Instructies
- Zorg voor een vetvrije mengbeker, mes en vlinder. We starten immers met het opkloppen van de eiwitten en dat kan alleen als er geen vet in de buurt is.
- Plaats de vlinder op de messen. Splits de eieren en doe de eiwitten in de mengbeker. Klop op: 1min10sec/snelheid 4. Het eiwit moet stijf zijn.
- Haal uit de mengbeker en doe in een kom.
- Snij de boter in stukken, doe in de mengbeker (je hoeft hem niet uit te spoelen) en verwarm: 3min30sec/95°/snelheid 1,5.
- Voeg de melk toe en verwarm: 3 min/60°/snelheid 1.
- Verkruimel de gist boven de beker, voeg het water en een snuifje zout toe en meng: 1min30sec/50°/snelheid 3.
- Plaats de vlinder terug op het mes, voeg de dooiers en de gezeefde bloem toe en meng: 50 sec/snelheid 3.
- Giet alles in een grote kom en meng er voorzichtig de opzijgehouden opgeklopte eiwitten onder. Doe dit met een spatel, niet met een garde.
- Dek de kom af met een vaatdoek en laat 45 min rijzen.
- Verwarm het wafelijzer goed voor en bak de wafels telkens gedurende ongeveer 3 minuten. De baktijd is sterk afhankelijk van je ijzer.